Zum Inhalt springen

Kaikki esilämmittimistä

Mikä esilämmitin sopii henkilöautoosi? Miten taloudellisesti tekniikka toimii? Miten laitetta käytetään? Mitkä seikat on otettava käytön aikana huomioon? Tässä vastaamme näihin ja moniin muihin kysymyksiin, jotta osaat valita juuri tarpeisiisi sopivan Eberspächer-laitteen.

Käyttöä koskevat vastaukset:

Miten esilämmitin käynnistetään?
Voit käynnistää laitteen ajastimella, mikä on edullisesta ja suositeltavaa, jos ajoneuvoa käytetään aina samaan aikaan, esimerkiksi joka aamu töihin matkustamiseen. Voit myös käyttää EasyStart-valikoiman kauko-ohjainta, jolla esilämmittimen saa käynnistettyä jopa kilometrin etäisyydeltä. Toteutuva kantama riippuu asennuksesta, rakennuksista ja säästä. Vaihtoehtona on kauko-ohjaus puhelimitse: Lämmitintä voi käyttää kaukaa matkapuhelimen tai lankapuhelimen äänitaajuusvalintapuhelulla, tekstiviestillä tai älypuhelinsovelluksella (verkon kuuluvuusalueella) . Käyttöön tarvitaan SIM-kortti.

Hankin jo esilämmittimen EasyStart Timer ajastinkellolla tai EasyStart Remote+ ajastettavalla kaukosäätimellä enkä saa millään ajastusta toimimaan. Saan kyllä ajastuksen valittua mutta auto ei ole lämmin! Mitä tehdä?
EasyStart Timer ja EasyStart Remote+ ovat tehtaalta lähtiessään ohjelmoitu siten, että ajastuksessa käytetään aina aikaa jolloin lämmitys on valmis ja ajoneuvon käyttö aloitetaan. Eli siis, jos ajastus asetetaan maanantaille kello 07:00, lämmitysaika 60 minuuttia, aloitetaan lämmitys kello 6:00 ja lämmitetään kello 7:00 asti.

Miten nopeasti ajoneuvo lämpenee?
Esilämmitysaika riippuu ulkolämpötilasta, ajoneuvon koosta ja eristyksestä. Muutamassa pakkasasteessa riittää jo puoli tuntia.

Hankkimani lämmitin ei lämmitä juurikaan sisätiloja tai poista huurretta tuulilasista vaikka lämmitän puoli tuntia, missä vika?
Autojen sisäpuhaltimissa ja niiden ohjaustavoissa on eroja, esilämmityksen puhallusnopeuteen ei kaikissa ajoneuvoissa voi vaikuttaa. Sen sijaan olisi tärkeintä, että puhallus ennen sammuttamista on säädetty täysin kuumalle ja puhallussuunta tuulilasille. Katso lisätietoja Hydronic lämmittimen yleiskäyttöohjeesta.

Miten pitkään voin käyttää lämmitintä?
Ajastimella voit käyttää lämmitintä enintään kaksi tuntia kerrallaan (EasyStart Timer erikoissovellukset 720 minuuttia). Toteutuva kesto riippuu akun lataustilasta ja ajoneuvon puhaltimen virrankulutuksesta. Sen vuoksi esilämmitykseen kannattaa valita matala puhallusteho. Yleensä puoli tuntia on riittävä lämmitysaika. Lämmittimen voi jättää päälle moottorin käynnistyksen jälkeen, jolloin se auttaa moottoria saavuttamaan optimaalisen käyntilämpötilan. Lämmitin osaa säätää itseään jäähdytysnesteen lämpötilan mukaisesti.

Ajan lyhyttä ajoa enkä voi esilämmittää kovin kauaa, kannattaako esilämmitintä edes harkita?
Ehdottomasti! Eberspächerin valikoimassa on uusi Hydronic II Comfort joka lämmittää ensin sisätilat ja sen jälkeen päästää lämmintä jäähdytysnestettä moottorin kiertoon. Näin varmistutaan siitä, että jopa lyhyellä lämmityksellä saadaan matkustamo lämpimäksi, jopa 10 minuuttia riittää. Jos lämmitin ei kokonsa vuoksi sovellu ajoneuvoosi asennettavaksi, voidaan asentaa Hydronic II Economy lämmitin ja sen yhteyteen mukavuussarja. Tällä yhdistelmällä esilämmityksessä lämmitetään aina vain matkustamoa, mutta ajonaikana lämmitetään myös moottoria jolloin optimaalinen moottorin käyntilämpötila saavutetaan nopeammin.

Pitääkö esilämmitin ääntä?
Toimintatavan vuoksi kaikista esilämmittimistä kuuluu käyntiin liittyviä palamisääniä. Ne ovat kuitenkin niin vähäisiä, että esilämmittimiämme voi käyttää ympäri vuorokauden.

Syntyykö esilämmittimen käytöstä savua?
Lämmittimen toimintatavan vuoksi voi etenkin käynnistys- ja sammutusvaiheessa esiintyä savua ja hajua. Tämä on aivan yhtä normaalia kuin vesihöyryn muodostuminen matalissa ulkolämpötiloissa.

Mitä määräyksiä käyttäjän on noudatettava?
Lainsäätäjä ja valmistaja ovat laatineet käyttäjän turvallisuutta parantavia määräyksiä, kuten esimerkiksi sen, että esilämmitin on kytkettävä pois ennen ajoneuvon tankkausta.

  • Älä lämmitä suljetuissa tiloissa (esimerkiksi autotallissa).
  • Vaihda lämmönvaihdin kymmenen vuoden välein, kun käytät ilmalämmitintä.
  • Älä käytä lämmitintä syttyvien kaasujen tai pölyn välittömässä läheisyydessä.