Zum Inhalt springen

Kaikki esilämmittimistä

Mikä esilämmitin sopii henkilöautoosi? Miten taloudellisesti tekniikka toimii? Miten laitetta käytetään? Mitkä seikat on otettava käytön aikana huomioon? Tässä vastaamme näihin ja moniin muihin kysymyksiin, jotta osaat valita juuri tarpeisiisi sopivan Eberspächer-laitteen.

Hankintaa ja asennusta koskevat vastaukset:

Onko esilämmitin kallis?
Esilämmittimet eivät toki ole halpatuotteita, mutta niiden hinta-laatu-suhde on erinomainen. Esilämmittimet täyttävät korkeat laatu- ja turvallisuusstandardit teknisesti korkealaatuisten komponenttien ja huolellisen valmistuksen ansiosta. Myös niiden tehon ansiosta saat rahalle vastinetta – esimerkiksi istuinlämmittimeen verrattuna.

Sopiiko esilämmitin myös minun henkilöautooni?
Pienen kokonsa ansiosta se sopii lähes kaikkiin markkinoilla yleisiin henkilöautoihin. Hankalissa asennustilanteissa voidaan käyttää mallia, jossa vesipumppu asennetaan erillisenä ja suorat vesiliitännät vaihdetaan kulmaliitännöiksi.

Minulla on etanoliseos, ns. Flex-fuel tai biodiesel auto, voinko silti hankkia lämmittimen?
Kyllä! Eberspächeriltä löytyy lämmitin 100%/85% etanolille sekä asennussarja normaalille Hydronic II B5S Economy lämmittimille ns. Flex-fuel autoihin jossa käytetään 85% etanolia ja bensiiniä. Myös biodiesel-käyttöisille ajoneuvoille löytyy oma lämmitin.

Voinko asentaa esilämmittimen itse?
Tätä ei missään tapauksessa kannata tehdä, sillä esilämmittimen asennus vaatii ammattilaisen tarkkaa tietotaitoa. Erityisesti automaattiset ilmastointijärjestelmät sekä Euro 6 päästönormit vaativat mekaanikolta tarkkaa asennustaitoa.

Kumpi kannattaa valita, vesi- vai ilmalämmitin?
Tämä riippuu lämmityksen kestosta ja käytöstä. Henkilöautoihin suositellaan vesilämmittimiä, jotka on helppo asentaa ja jotka esilämmittävät myös moottorin. Lämpö leviää auton ilmastointijärjestelmän kautta. Ilmalämmittimiä taas suositellaan kuorma-autojen ohjaamoihin ja matkailuautoihin, joissa yövytään, sillä niiden virrankulutus on pientä ja sisätilan lämpötila on säädettävissä.

Mikä on sopiva lämmitysteho?
Pieniin ja kompakteihin henkilöautoihin sopii Hydronic 4 (lämmitysteho 4 kW) ja keski- ja suurikokoisiin taas Hydronic 5 (lämmitysteho 5 kW). Erityistapauksissa (premium-luokka sekä suuri moottori ja matkustamo) käytetään mukavuusasennussarjaa. Takaiskuventtiili ja termostaatti jakavat vedenkierron siten, että matkustamo on etusijalla.

Dieselautossani on tehtaalla asennettu Eberspächerin lisälämmitin. Mitä hyötyä siitä on?
Lisälämmittimiä asennetaan moniin dieselkäyttöisiin ajoneuvoihin, joiden hyötysuhteeltaan optimaaliset moottorit eivät tuota riittävästi hukkalämpöä. Moottorin käydessä lisälämmitin korvaa tarvittaessa lämpövajeen. Lisälämmitin on tietyissä ajoneuvoissa mahdollista muuttaa edullisesti moottorista riippumattomaksi seisontalämmittimeksi varustelusarjan avulla. Mallista riippuen sillä voi lämmittää myös moottorin.

Autossani on tehtaalla asennettu Eberspächer-esilämmitin. Lämmitintä voi käyttää vain mittariston tai ajotietokoneen kautta. Saako lämmittimeen lisättyä kaukokäynnistimen jälkikäteen?
Kyllä ja ei. Esimerkiksi Audin, Fordin, Mercedes-Benzin, Renaultin, Toyotan, Volkswagenin ja Volvon jälkiasenteiset kaukokäyttölaitteet ovat saatavilla merkkihuollosta tai Eberspächer-jälleenmyyjältäsi. Esimerkiksi Ford-tehdasasenteisiin Eberspächer-esilämmittimiin (Focus, C-Max, Kuga) on saatavilla EasyStart Remote+ ja EasyStart Call kaukokäynnistimet Ford-merkkihuollosta. Joihinkin automalleihin kaukokäyttöä ei voi lisätä, koska lämmittimeen tai autoon ei ole tehty tällaista valmiutta. Kysy oman lämmittimesi kaukokäynnistyksen lisäämistä joko merkkihuollosta tai Eberspächer-jälleenmyyjältäsi.