Zum Inhalt springen

Edut tiivistettynä

Mietit varmaankin, kannattaako esilämmitin todella hankkia. Käytössäsi on ehkä oma autotalli, epäilet laitteen tuhlaavan polttoainetta tai ajattelet hyötyväsi laitteen käyttömukavuudesta vain muutamana päivänä vuodessa. Voimme kuitenkin kertoa, että nykyaikaisella esilämmittimellä on paljon enemmän etuja kuin aluksi luulisi. Eberspächer-esilämmittimesi säästää moottoria, lompakkoa ja ympäristöä. Hyödyt eduista joka kerta, kun käynnistät autosi.


KÄYTTÖMUKAVUUS
Vältyt vaivalloiselta ikkunoiden puhdistamiselta aamuisin, minkä lisäksi esilämmitin lämmittää auton lämpötilan miellyttäväksi ennen treenin, hemmotteluhoidon, elokuvan tai konsertin päättymistä.


PIENEMPI MOOTTORIN RASITUS
Kylmäkäynnistys rasittaa moottoria keskimäärin yhtä paljon kuin 70 kilometrin ajo moottoritiellä. Tämä voidaan estää nykyaikaisella esilämmittimellä, sillä matkustamon lisäksi se lämmittää monissa ajoneuvoissa myös moottorin jäähdytysnestekierron. Kun kuluttavia kylmäkäynnistyksiä ei tapahdu, autosi arvo säilyy paremmin.


PIENEMPI POLTTOAINEENKULUTUS
Esilämmitetty moottori tarvitsee käynnistyäkseen paljon vähemmän polttoainetta, kun edellä kuvattu kylmäkäynnistys- ja lämmitysajovaihe jää pois. Sen ansiosta esilämmittimen käyttämä polttoaine kompensoituu yleensä hyvin.


VÄHEMMÄN HAITALLISIA AINEITA
Lämminkäynnistys tuottaa vähemmän päästöjä. Se paitsi rauhoittaa autoilijan omatuntoa myös säästää konkreettisesti ympäristöä. Haitallisten aineiden vähentyminen onkin yksi tärkeimmistä kannustimista käyttää esilämmitintä.


PARANTUNUT TURVALLISUUS
Eberspächer-esilämmittimen ansiosta ikkunat ovat liikkeelle lähtiessä sulat ja kirkkaan läpinäkyvät. Täydellinen näkyvyys tielle – turvallisuuden tae!


TARPEEN YMPÄRI VUODEN
Virallisesti talvi kestää neljä kuukautta. Mutta kylmää on meidän leveysasteillamme vielä kauemmin. Huhtikuun lopulla voi hyvin olla lunta ja jäätä. Lämpötila käy usein miinuksella lokakuussa. Lyhyesti sanottuna: Esilämmitin on tarpeellisempi kuin ilmastointilaite, ja se on hyvä olla kaikissa autoissa.


HELPPO ASENTAAAMMATTILAISEN TOIMESTA
Korjaamosi ammattilaisilta Eberspächer-esilämmittimen asennus käy helposti, sillä useimmille autoille on saatavana omat asennussarjansa. Esilämmittimen asennus ei tietenkään vaikuta autosi takuuseen.